Granli.org

Made with

Granli.org ble startet vinteren 2002/2003, etter at jeg tidligere hadde hatt noen enkle hjemmesider hos Telenor på Online.no
Hos Telenor var det på den tiden ikke mulig med databasestøtte og personlige epostadresser, så da jeg fant frem til One.com var valget enkelt. Jeg har siden ikke angret på dette, og funksjonene hos tilbyderen holder godt tritt - eller ligger foran - andre tilbydere. Prisen er det heller ingenting å utsette på.

 

Til å begynne med benyttet jeg området til backup og lagring av slektsrelaterte dokumenter, samt slektsider i sin spede begynnelse.

 

I dag har jeg tatt i bruk de aller fleste av funksjonene som ligger innebygget i abonnementet hos One.com - bortsett fra ting som Blogg og lignende.

Til slektssidene benytter jeg et databasebasert program kalt TNG 
(The Next Generation of Genealogy Sitebuilding), som er et multibrukerprogram. Her kan jeg definere brukere med forskjellige rettigheter med hensyn på hva de kan endre - alt etter som jeg selv vil.

 

Fotoalbumene har jeg valt å la jAlbum ta seg av. jAlbum lager nydelige albumer og er enkelt å bruke, og - du har alle muligheter til å redigere de i etterkant også. Legge til og trekke ifra bilder, legge til tekst, samt endre mal (dvs utseende) på albumene.

 

Til å generere og redigere disse nettsidene benytter jeg Antenna Web Design Studio. Har benyttet dette programmet tidligere, og etter å ha forsøkt diverse andre (med varierende hell), har jeg nå falt tilbake til Antenna.

Om oss